Natuurouders

Natuuruitje groep 7&8

 

Onder leiding van Leo den Heijer hebben we op 19-03-2018 de slikken en schorren van Rilland verkend. 


Check het filmpje! 

 

Natuuruitje groep 8

Op donderdag 1 juni is groep 8 o.l.v. de natuurouders naar natuurpark Markiezaat geweest.

Bij de Kraaijenberg werden we ontvangen door Leo de gids.

Samen hebben we vogels gespot en het landschap verkend.

Check het filmpje maar eens voor een mooie impressie!

Natuuruitje groep 7

Op woensdag 31 mei 2017 had groep 7 een natuuruitje naar de Brabantse wal in Bergen op Zoom. Toen we aan kwamen gingen we naar de vogeltoren en mochten  we verrekijkers lenen. Aangekomen op de bovenste  verdieping kregen we uitleg over de omgeving. Na de uitleg gingen we naar de vogelkijkhut . Onderweg kregen we veel uitleg over heel veel vogels en bloemen. Aangekomen bij de vogelkijkhut was al pauze tijd. De gids vertelde over allemaal verschillende vogels en de brand op het dak. Op de terugweg terug naar het kraaien nest kwamen we een bijzonder plantje tegen. Aangekomen bij het kraaien nest kon heel veel spelletjes spelen over de omgeving.

En we konden filmpjes van wilde paarden kijken. En kregen we ook nog uitleg over de zee Arend.

Justin Boogert. 

 

Natuuruitje groep 6

In groep 6 zijn we naar de slikken en schorren van Krabbendijke geweest. We kregen een rondleiding over de schorren en zijn daarna in drie groepjes aan de slag gegaan.

Het eerste groepje kreeg uitleg over het bodemleven en ging zelf op zoek naar alle diertjes die in het zand leven. We hadden vergrootglazen en potjes mee genomen om alles goed te kunnen zien.

In het tweede groepje zijn we op zoek gegaan naar vogels. De gids gaf veel uitleg over de verschillende soorten vogels die op de schorren leven. We hebben zelfs het nest met daarin een ei van de scholekster gezien.

In het derde groepje mochten we, onder begeleiding van de eigenaar van het perceel, lamsoor en zeekraal snijden. Dat was smullen ’s avonds!

Natuuruitje groep 5

Groep 5 is met het natuuruitje naar het natuurgebied de Zwaakse Weel geweest. We hebben het gebied verkend met verschillende opdrachten. Slakken zoeken, vlinders spotten, het vlinderbelevingspad lopen en het onderzoeken van waterdieren. Onderweg kwamen we allerlei mooie veldbloemen tegen. Het onderzoeken van het kleine plasje water was toch wel het hoogtepunt. Kikkervisjes, jonge kikkers, waterschrijvertjes en zelfs watermunt. We hebben genoten van de natuur! Het was een heerlijke zonnige leerzame dag.