Zendingsgeld

Jeugd met een Opdracht

Zendingsdoel 2018-2020

We gaan dit jaar sparen voor Anne en Geke Ruijsink. Zij werken voor Jeugd met een Opdracht in Brazilië. Ze doen mooi werk onder arme gezinnen en straatjongeren. Hieronder zullen zij zich voorstellen. In de komende nieuwsbrieven zullen we u op de hoogte houden van hun werk. We halen elke maandagochtend het zendingsgeld in de klassen op. We bevelen het van harte bij u aan!

Voorstellen van Anne en Geke:

Wij zijn Anne en Geke Ruijsink, samen met onze twee kinderen van vijf en twee jaar wonen en werken we in Belo Horizonte, Brazilië. Wij werken hier met de christelijke zendingsorganisatie Jeugd met een Opdracht. Jeugd met een Opdracht heeft verschillende projecten in de stad met als doel om kinderen en gezinnen in arme situaties te helpen om ze weer een hoopvolle toekomst te geven.

Anne is werkzaam op de afdeling financiën, administratie en onderhoud en Geke helpt mee met het trainen van nieuwe medewerkers en het begeleiden van jongens en families. Dit doet zij door middel van huisbezoeken. Daarnaast zijn er een aantal projecten van Jeugd met een Opdracht die specifiek jongeren en families begeleiden. Dit wordt onder andere gedaan door groepsactiviteiten, bijles, huisbezoeken en het helpen op een praktische manier (werk zoeken, etc). Het zijn vaak eenvoudige zaken waarmee je jongeren en een gezin een duwtje in de goede richting kan geven. De overkoepelende naam voor dit werk noemen we “sterke families”. We willen dat de families zelf sterk worden om hun leven vorm te geven. Daar zal ook de opbrengst van jullie voor gebruikt gaan worden: sterke families. Het geld wordt door de projecten gebruikt om groepslessen te geven waarin ze leren over eigenwaarde, zelfvertrouwen en respect. Als er kinderen jarig zijn, wordt daar aandacht aan besteed. Veel kinderen wonen in zulke arme omstandigheden dat ze geen cadeautje of taart hebben met hun verjaardag.  De projecten zijn een veilige plek waar ze zich even kind kunnen voelen en waar ze niet hoeven na te denken over alle problemen die ze hebben.

We hopen jullie komend jaar een klein beetje mee te nemen in ons werk en het leven van de Braziliaanse kinderen!

Groetjes vanuit Brazilië!

Anne, Geke,