Zendingsgeld

Zendingsdoel 2019-2020

Door juf Karina

In 2010 ben ik voor het eerst met Stichting PIH naar Malawi gegaan voor een verkennende reis. Een van mijn wensen was om daar op een school te kijken. Ik werd meegenomen naar de Allemekezekeschool die in de sloppenwijk van Blantyre staat. Ik trof daar rond de 40 kinderen aan, zittend op een rieten mat op de grond in een donker gebouwtje met weinig ramen. De kinderen kregen les in het Engels via platen aan de muur: red, yellow, green, blue. Maar toen ik een rood kleurtje omhoog hield, wisten de kinderen niet welke kleur het was. Mijn eerste gedachte was dat ik hier als kleuterjuf wel wat kon betekenen. De juffen stonden ook erg open voor informatie en wilden graag meer leren. Zo is het dus begonnen.
Inmiddels ben ik er 7x geweest en bezoek ik nu 3 scholen om de juffen wat input te geven, zodat ze hun lessen ook op andere manieren kunnen geven dan via wandplaten.

Elk jaar neem ik een koffer vol speelgoed en schoolmateriaal mee, want op de scholen zelf is er niets.
Helaas is dit ook moeilijk want de juffen nemen dit elke dag mee in een big shopper, want laten ze het op school dan bestaat er een grote kans dat het gestolen wordt. Zijn de tassen vol dan kan er eigenlijk niks meer bij…
Om alle verdere ontwikkelingen nog te beschrijven voert nu te ver. Een volgende keer wil ik weer wat over dit project schrijven.